Антимонопольний комітет України більше не зможе розглядати монопольні справи, пов’язані з використанням інтелектуальної власності

28 Січня 2019

Поділитись

Фонд державного майна України виключив Антимонопольний комітет України зі складу робочої групи, яка повинна вивчити роботу компаній-посередників на ринку оцінки. Фонд держмайна 10 січня направив в АМКУ лист про те, що комітет після затвердження нового Податкового кодексу не може розглядати монопольні справи, пов’язані з використанням інтелектуальної власності.

Йдеться про одну із  законодавчих новел, яка приймалася Верховною Радою України – поправки до Податкового кодексу, якою Антимонопольному комітету заборонили торкатися будь-якої діяльності, хоч якось пов’язаної з використанням чого патентованого.

В кінці грудня минулого року АМКУ звернулося до уряду з пропозиціями вивчити, чи потрібні ринку оцінки посередники. Чотири модуля – “Оценка.online” (обслуговує компанія Ві Ай Пі Департамент), “Професійна оцінка” (компанія «Про закупівлі»), “Експрес Оцінка” (компанія “Акцепт онлайн”) і “Реєстр оцінка” (Інформаційно-консалтинговий центр АСБОУ) перевіряють ціни на нерухомість і вносять звіти до Єдиного реєстру оцінки.

Вартість їхніх послуг становить близько 1400 грн для оцінювачів і 1,2 грн для нотаріусів. АМКУ також встановив, що майданчики схожі один на одного.

ФДМУ також виключив АМКУ зі складу робочої групи при Кабміні, яка повинна вивчити доцільність роботи посередників на ринку оцінки майна.

Джерело: Ліга. Бізнес