Гендиректор Qualcomm отримав 3,5 мільйона доларів за договір з Apple

17 Травня 2019

Поділитись

Виконавча команда Qualcomm отримала бонуси за врегулювання судового позову на кілька мільярдів доларів з компанією Apple – одним з її головних клієнтів (йдеться в повідомленні Qualcomm).

Запеклі суперечки двох гігантів були викликані тим, у скільки Qualcomm оцінює інтелектуальну власність розроблених чіпів, які дозволяють таким пристроям, як iPhone, підключатися до стільникових мереж. Судячи з усього, Apple опинилася в безвихідній ситуації і були змушені поступитися.

Докладні деталі врегулювання конфлікту є конфіденційними. Обидві компанії заявили, що мирова угода включає матеріальну компенсацію судових витрат від Apple, угоду про покупку Apple чіпів у Qualcomm і ліцензійну угоду між двома компаніями на наступні шість-вісім років. У підсумку, додаткові доходи Qualcomm складуть від $ 4,5 до 4,7 млрд., йдеться в опублікованому раніше фінансовому звіті.

Максимальний бонус – $ 3,5 млн. – отримав генеральний директор Qualcomm Стів Молленкопф. Президент компанії Кріштіану Амон став багатшим на 2,1 млн. доларів США, виконуючий директор Джеймс Томпсон отримає бонус у 1,6 млн., Головний юрисконсульт Дональд Розенберг – 1,2 млн. доларів. Фінансовий директор Девід Уайз (бонус на суму $ 254 тис.) Запевнив, що Qualcomm також планує збільшити бонуси своїм рядовим співробітникам.

Більше інформації про судовий позов до компанією Apple.