Huawei Technologies Co. заперечує звинувачення в крадіжці інтелектуальної власності

1 Липня 2019

Поділитись

Китайська телекомунікаційна компанія Huawei Technologies Co. заперечує звинувачення в крадіжці інтелектуальної власності після визнання американського суду її вини в незаконному привласненні секретів каліфорнійського стартапа CNEX Labs Inc. «Суперечки щодо інтелектуальної власності є звичайна справа – заявив директор з правових питань Huawei. – Ми вважаємо, що подібні проблеми не повинні бути політизовані ». “Інновації і захист інтелектуальної власності є фундаментом успіху Huawei, – сказав він. – Жодна компанія не може стати ринковим лідером за допомогою крадіжки  секретів. Ми виросли завдяки своїм інвестиціям.”.

CNEX звинуватила Huawei в крадіжці її розробок, що становлять комерційну таємницю, щодо технології зберігання даних на ПК, що дозволяє датацентрам управляти зростаючими обсягами інформації. Юридична суперечка між двома компаніями почалися в грудні 2017 року, коли Huawei звинуватила одного із засновників CNEX і колишнього співробітника Huawei The Wall Street Journal.

Адвокати CNEX подали зустрічний позов, заявивши, що Huawei направила свого інженера під виглядом потенційного клієнта для отримання секретної технічної інформації по проекту стартапу. Китайська компанія, в свою чергу, заявила, що ніяких секретів вкрадено не було, і її інженер обговорював з менеджерами CNEX “продукти з відкритим вихідним кодом”. Компанія зберігає свою віру в американську судову систему і продовжує захищати свої права. Huawei є великим світовим виробником телекомунікаційного обладнання та лідером в галузі технологій 5G. Раніше в цьому році Huawei була внесена до “чорного списку” компаній, поставки американського обладнання яким можуть здійснюватися тільки на підставі спеціальних ліцензій.