Huawei запустить виробництво «розумних окулярів» з віртуальною реальністю

23 Серпня 2019

Поділитись

Китайська компанія Huawei подала в європейські бюро із захисту інтелектуальної власності заявки на реєстрацію «розумних окулярів», за допомогою яких можна буде здійснювати телефонні дзвінки, а також спеціальні окуляри з віртуальною реальністю.

У березні цього року, під час прес-конференції для серії Huawei P30, було оголошено про співпрацю між Huawei і корейським модним брендом Gentle Monster.

Це повинні бути стильні окуляри AR / VR, які виглядають як звичайні окуляри. Також вони позбавлені вбудованої камери, тому можна зберегти тонку рамку і, крім того, забезпечити конфіденційність.

14 серпня компанія Huawei Technologies подала заявку на отримання двох товарних знаків в EUIPO (Бюро інтелектуальної власності Європейського союзу) і в IPO (Бюро інтелектуальної власності) Великобританії на назви Huawei AR Glass і Huawei VR Glass. Обидві програми відносяться до класу 9 з описом; «Smartglasses; розумні часи; смартфони; 3D окуляри; Сонцезахисні окуляри; окуляри.

Заявки були подані компанією Forresters з Мюнхена, Німеччина. Раніше в цьому місяці та ж компанія також подала заявки на товарні знаки для назв камер Huawei SuperSensing і Cine Lens, обидва, ймовірно, призначені для серії Mate 30, яка очікується приблизно в жовтні.

Huawei вже придбала певний досвід роботи з VR, адже компанія вже випустила дві гарнітури віртуальної реальності, які, до речі, були оснащені власним чіпсетом Huawei. У 2017 році компанія навіть розмістила відео, в якому демонструвалися окуляри AR, але в той час, коли це були досить великі окуляри, новий варіант повинен був бути набагато більш стриманим.