Intel проектує незвичайні смартфони

22 Травня 2019

Поділитись

На сайті Всесвітньої організації інтелектуальної власності (World Intellectual Property Organization, WIPO), за повідомленням ресурсу LetsGoDigital, оприлюднена патентна документація Intel з описом незвичайних смартфонів.

Мова йде про апарати, оснащених системою камер для панорамної зйомки з кутом охоплення 360 градусів. Так, дизайн одного з пропонованих пристроїв передбачає наявність дисплея «від краю до краю», в верхню частину якого інтегрований об’єктив камери. Цікаво, що цей модуль кілька зміщений убік від центру.
У тильній частині описаного смартфона також розташований дисплей з вбудованою камерою. Правда, ця панель займає приблизно третину площі задньої поверхні.

Передбачається, що така незвичайна конструкція відкриє перед користувачами якісно нові можливості по зйомці фотографій і запису відеоматеріалів.
Ще один смартфон, описаний в патентної документації, обладнаний єдиним фронтальним екраном без бічних рамок. У цього пристрою лицьова камера розміщена на верхній кромці корпусу. Ззаду встановлена ​​одинарна камера.

Нарешті, третій варіант смартфона за компонуванням дисплеїв схожий з першою версією. Камери у апарату вбудовані безпосередньо в область екранів, причому тильна камера виконана у вигляді подвійного модуля з оптичними блоками, рознесеними по краях.
Корпорація Intel направила заявки на патенти ще в 2016 році. Чи збирається IT-гігант створювати комерційні версії таких апаратів, поки не ясно.