Крейг Райт подав 114 патентів пов’язаних з блокчейном

22 Березня 2019

Поділитись

Австралійський вчений Крейг Райт, який заявляв про те, що є творцем Bitcoin (BTC) Сатоши Накамото, з 2017 року подавав заявки на безліч патентів, пов’язаних з блокчейном. Новинний сайт The Next Web (TNW) опублікував своє дослідження щодо патентів Райта.

TNW повідомляє, що з серпня 2017 року Всесвітнє організація інтелектуальної власності (ВОІВ) опублікувала 155 патентних заявок, поданих Райтом.  ВОІВ публікує заявки на патенти, щоб повідомити громадськість про наявність потенційних нових технологій в певній галузі або сфері.

Райт отримає право власності на зміст патентів тільки в тому випадку, якщо вони будуть офіційно вручені ВОІВ. Згідно TNW, питання про те чи присуджує  ВОІВ патент, залежить від того, наскільки  відомство вважає його досить інноваційним.

TNW стверджує, що термін «блокчейн» використовувався в патентних документах 114 разів, тоді як «криптовалюта» згадувалася лише шість разів, а «біткойн» ніколи не згадувався. Були також зроблені посилання на розумні контракти і цифрові активи.

Деякі стверджують, що Райт – це «патентний троль», який намагається накопичувати патенти, пов’язані з блокчейном, не для їх використання, а для отримання ренти від компаній, які хочуть застосувати технологію. Адвокат Марк Кауфман, який є співголовою Ради з інтелектуальної власності Blockchain при Палаті цифровий торгівлі США, сказав Fortune:

«Його тактика і дії мають всі ознаки того, що він є об’єктом, так званим тролем. Я не чув про те, чи є у його компаній будь-які продукти ».

У минулому році Райт одержав позов на 4 мільярди доларів від брата Дейва Клеймана – вченого-комп’ютерника і експерта з кібербезпеки, якого багато хто підозрює в тому, що він був одним з розробників технології блокчейн і біткоінів.