Китай став лідером за отриманням патентів на блокчейн

18 Березня 2019

Поділитись

Всесвітня організація інтелектуальної власності повідомляє про те, що в 2018 році було видано 1 060 патентів на розробку блокчейна.

Оскільки технологія блокчейн стає все більш затребуваною, багато компаній прагнуть придбати якомога більше патентів на її розробку.

Команда Hard Fork приступила до дослідницького проекту, який включав вивчення сайту Всесвітньої організації інтелектуальної власності (WIPO). Досліджуючи частоту набору термінів «блокчейн», «ланцюжок блоків», «біткойн», «віртуальні валюти», «токен» і «смарт-контракт», вона назвала 2018 рік кращим в отриманні патентів на блокчейн – за минулий рік видано 1 060 патентів .

У 2017 році аналогічна цифра склала 971 патентів. Примітно, що в 2017 році ціна біткоіну досягла пікового значення, а весь 2018 рік знижувалася. Патенти на пов’язані з блокчейном проекти почали з’являтися в 2012 році – їх було видано 241.

Щодо географії, Китай лідирує як країна з найбільшою кількістю патентів на блокчейн. В цілому, Китай має 790 затверджених патентів, а США займають другу позицію з 762 за весь час.

Схоже, що Європа поступається в цьому відношенні, оскільки Великобританія є єдиною європейською країною в першій десятці з 26.

З точки зору організацій, у яких найбільше патентів, nChain Holdings (компанія Крейга Райта – прим. Ред.) Є найбільш успішною. Вона базується в Лондоні, але має патенти, затверджені в інших юрисдикціях, таких як Індія і Австралія.

IBM посіла друге місце в списку з 119 патентами. За нею йдуть Mastercard (111), Coinplug (84) і Alibaba (60).

Найбільшою кількістю патентів серед фізичних осіб має Крейг Райт, головний науковий співробітник холдингу nChain. У нього 95 патентів.

Дослідники виявили деяку невідповідність між популярністю патентів на блокчейн і криптовалютою: 2127 з 2747 патентів мали термін «блокчейн» в своєму описі, в той час як тільки 260 – «криптовалюта», «віртуальна валюта» або «цифрова валюта».

Джерело:BITCOINEXCHANGEGUIDE