Легким рухом руки: Google перевернув світ технологій

14 Червня 2019

Поділитись

Компанія Google розповсюдила збірку ОС Android 10 Q з функцією установки двох різних версій системи.

Відтепер усі користувачі матимуть можливість одночасно використовувати дві операційні системи (далі – ОС) на своєму телефоні, про що повідомляє портал Hyser. Ця функція відкриває цікаві можливості. Так, наприклад, можна приховати від сторонніх дані, або ж тестувати програмне забезпечення відразу на двох різних версіях ОС.
Передбачається, що така функція буде багатьом людям до душі. Вони будуть використовувати її не тільки в професійних, а й в розважальних цілях. Також, одночасне використання відразу двох ОС позитивно вплине на безпеку зберігання даних на пристрої.

Крім того, з новою функцією можна буде запускати нові збірки Android без  установки на пристрій. Все, що потрібно зробити для перемикання – просто перезавантажити смартфон.
Варто відзначити, що версії будуть ізольовані один від одного.

На практиці це означає, що через неї користувачі зможуть видалити додаткову ОС так само швидко, як вони її встановили. В майбутньому Google продовжить працювати в цьому напрямку, тому що зараз в якості другої ОС можна встановити тільки тестові версії Android.

Нова версія ОС з такою фантастичною функцією стане доступна вже в кінці літа.

Раніше повідомлялося, що надії Huawei на зняття санкцій США і збереження партнерських відносин з американськими корпораціями, і з Google в тому числі, не завадили їй продовжити підготовку релізу власної операційної системи на заміну Android.

Стало відомо, що компанія готує до виходу нову ОС для телефонів під назвою Hongmeng. Керівник компанії раніше доповідав, що розробка нової ОС стартувала ще в 2012 році, і ось, її час настав. Фірма залишилася без Android і сервісів Гугл, але все ж тримає козир в рукаві.

Насправді Huawei стала повноправним володарем торгової марки Hongmeng ще 24 серпня 2018 року, втім, відомо про це стало лише тільки зараз. Якраз в цей день реєстраційна заявка фірми була схвалена Китайським бюро інтелектуальної власності. Ще в 2018 році компанія була готова відректися від пропозицій Microsoft і Google.