McDonald’s подала в суд на українську компанію

7 Грудня 2018

Поділитись

Американська McDonald’s International Property Company подала позов до українського Міністерству економічного розвитку і торгівлі та українському холдингу Асканія-Трейдинг з вимогою заборонити використання торгових марок Mc’Corn і MacCorn. Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Києва від 29 листопада.

Засновниками української компаніїє Валентин Пономаренко та Олег Журавський.

Відзначається, що американська компанія вимагає заборонити Асканії-Трейдинг використовувати і передавати право власності на знаки для товарів і послуг за свідченнями України № 130111 і 130112 від 11 жовтня 2010 року іншим особам або відмовлятися від зазначених свідоцтв на знаки для товарів і послуг.

Судові процеси тривають вже третій місяць, але підготовче засідання по справі весь час переносять – процес затягується.

При цьому, на сайті Асканії Трейдинг йдеться, що Mc’Corn – власний бренд.

“Продукція під ТМ Mc’Corn випускається у співпраці з найбільшим європейським виробником попкорну для приготування в мікрохвильовій печі датською компанією Popz Holding LLC”, – зазначається на сайті компанії.

В українському офісі МакДональдз конкретизувати причину і деталі спору відмовилися, повідомивши, що інформація є конфіденційною.

Юрист практики інтелектуальної власності ЮК Evris Сергій Бригинець вважає, що американців збентежила перша частина нейминга бренду – Mc. “Схильний припустити, що не останню роль відіграє слово “Mc”, яка була визнана загальновідомим”, – відзначає він.

Побічно це підтверджує і позов Асканія-Трейдинг з вимогою визнати недійсним рішення Апеляційного палати від 26.12.2016 про визнання загальновідомим знак “Mc” з червня 2009 року (справа № 910/13209/18). На думку компанії, рішення порушує її права і прийнято з неповним вивченням обставин.

Джерело: Liga.net