На Одещині підробляли відомий туалетний папір

25 Грудня 2019

Поділитись

За результатами опитування встановлено, що більше половини респондентів сприймали оформлення упаковок туалетного паперу як такі, що є схожими між собою та які можна сплутати при купівлі.
На Одещині підприємці підробляли обгортку туалетного паперу.  Про це йдеться в повідомленні Одеського обласного територіального відділення АМКУ.
Як зазначається, ТОВ “Єлизавета-ОД” під час виробництва та реалізації туалетного паперу “ОПУХОФ 65 ПАПІР ТУАЛЕТНИЙ”, “ОПУХОФ 65М ПАПІР ТУАЛЕТНИЙ” використовує оформлення упаковки , що є схожим на оформлення туалетного паперу “ОБУХОВ 65М БУМАГА ТУАЛЕТНАЯ”, “ОБУХІВ 65М ПАПІР ТУАЛЕТНИЙ” без дозволу ПрАТ “Київський картонно-паперовий комбінат”, яке раніше почало використовувати це оформлення туалетного паперу у господарській діяльності. Слід зазначити, що ПрАТ “Київський картонно-паперовий комбінат” не надавав ТОВ “Єлизавета-ОД” прав на використання об’єктів інтелектуальної власності, що належать виключно ПрАТ “Київський картонно-паперовий комбінат”. Отже, згода на оформлення упаковки туалетного паперу суб’єктом господарювання, який раніше почав використовувати схоже оформлення у господарській діяльності, ТОВ “Єлизавета-ОД” не отримувалась. За результатами проведеного Відділенням опитування (анкетування) громадян у територіальних межах України встановлено, що більше половини респондентів сприймають оформлення упаковок туалетного паперу як такі, що є схожими між собою та які можна сплутати при купівлі. Зазначене суперечить торговим та іншим чесним звичаям у господарській діяльності, порушує права ПрАТ “Київський картонно-паперовий комбінат”, як суб’єкта господарювання, який виробляє та розповсюджує в тому числі на території Одеської області туалетний папір та може завдати йому збитки. Отже, дії ТОВ “Єлизавета-ОД” мають ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, передбаченого ст. 4 Закону України “Про захист від недобросовісної конкуренції”, у вигляді неправомірного використання позначень без дозволу (згоди) суб’єкта господарювання, який раніше почав використовувати їх або схожі на них позначення у господарській діяльності, що призвело чи може призвести до змішування з діяльністю цього суб’єкта господарювання. Керуючись ст. 46 Закону України «Про захист економічної конкуренції», 05.12.2019 адміністративна колегія Відділення надала ТОВ “Єлизавета-ОД” обов’язкові для розгляду рекомендації припинити дії, які мають ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.