На посади до Вищого суду з питань інтелектуальної власності відібрано 63 кандидати

5 Листопада 2018

Поділитись

На посади суддів Вищого спеціалізованого суду з питань інтелектуальної власності успішно склали іспити 63 кандидата і продовжують участь в конкурсі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на преслужбу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ).

Відзначається що всього до конкурсу на посаду в ІР-суд було допущено 210 кандидатів. На письмове анонімне тестування і практичне завдання, яке учасники проходили в один день, з’явилися 148 кандидатів.

“Успішно з тестуванням впоралися 63 кандидата. Мінімальний прохідний бал серед переможців іспиту становить 145,25. Далі на переможців іспиту чекає наступний етап конкурсу – співбесіди з членами ВККСУ”, – відзначили в прес-службі.

Серед переможців спостерігається гендерний баланс – 31 жінка і 32 чоловіків.

Більшість кандидатів, а саме 76% – у віці 30-39 років, 19% кандидатів, що пройшли далі – від 40 до 49 років. Найактивнішими виявилися кандидати з Києва (19% кандидатів), Дніпропетровської (13% кандидатів) і Рівненській області (10% кандидатів).

Конкурс до Вищого суду з питань інтелектуальної власності був оголошено 30 вересня 2017 року, а 5 жовтня 2018 року оголошено конкурс на заміщення 9 вакантних посад суддів Апеляційної палати Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

IP-суд розглядатиме справи, що стосуються прав інтелектуальної власності: справи у спорах щодо прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок, торговельну марку; справи у спорах про реєстрацію, обліку прав інтелектуальної власності, визнання недійсними, продовження дії, дострокове припинення патентів, свідоцтв, інших актів; справи про визнання торговельної марки добре відомою; справи у спорах щодо прав автора і суміжних прав; справи у спорах щодо укладення, зміни, розірвання та виконання договору щодо розпоряджання майновими правами інтелектуальної власності, комерційної концесії; справи у спорах, що виникають із відносин, пов’язаних із захистом від недобросовісної конкуренції

Нагадаємо, Рада Європейського союзу схвалила новий план митного співробітництва по боротьбі з порушеннями прав інтелектуальної власності.

Із загальними результатами першого етапу кваліфікаційного оцінювання «Іспит» можна ознайомитись за цим посиланням.