Qualcomm VS Apple хто кого?

3 Грудня 2018

Поділитись

Компанії Apple і Qualcomm неодноразово подавали до суду один на одного. При цьому Qualcomm запевняє, що Apple заборгувала їй кілька мільярдів доларів, а Apple, навпаки, стверджує, що переплатила за чіпи модемів. Станом на літо цього року ці компанії беруть участь більше ніж в 50 судових позовах пов’язаних з порушеннями інтелектуальної власності і антимонопольних норм в 16 юрисдикціях та 6 країнах.

Але незабаром ситуація може змінитися. Під час інтерв’ю ресурсу CNBC головний виконавчий директор Qualcomm Стівен Молленкопф заявив, що його компанія «знаходиться на порозі» вирішення розбіжностей з Apple. Він додав, що обидві компанії ведуть переговори. Висловлюючись спортивною аналогію, Стівен Молленкопф заявив, що протистояння з Apple «знаходиться в останньому періоді гри, а не в першому». Він вважає, що рішення може бути знайдено в кінці цього року або вже в наступному році.

Якщо компанії зможуть вирішити всі свої розбіжності до кінця поточного року, навряд чи в iPhone наступного року будуть використовуватися модеми Qualcomm. Однак це відкриває дорогу для впровадження 5G модемів в пристрої модельного ряду 2020 року.

Джерело: phonearena