Штраф за нелегальне використання хіта Green Day «Basket Case»

24 Червня 2019

Поділитись

Власник ресторану не зміг навести доказів легального використання музики – отримання дозволу та сплати роялті, повідомляє ulasp.org.

Центральний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 18.12.2018 про стягнення грошової компенсації у розмірі 223 380 грн з ФОП Сливної І.В., яка здійснює господарську діяльність у приміщенні ресторану «Стейкерс».

У популярному ресторані, що розташований за адресою м. Дніпро, вул. Андрія Фабра (Серова), 2 представником Організації Колективного Управління Авторськими та Суміжними Правами (ОКУАСП – партнерська організація УЛАСП) було проведено відеофіксацію нелегального використання музики. Зокрема було зафіксоване публічне виконання відомого хіта «Basket Case» гурту Green Day.

На підставі відеофіксації ОКУАСП було подано судовий позов до ФОП Сливної Ірини Вікторівни в інтересах ТОВ «Ворнер Мьюзік Україна» – правовласника, який представляє права гурту Green Day на території України.

Суд прешої інстанції встановив, що використання відповідачем спірного музичного твору відбулося без дозволу правовласників та без сплати авторської винагороди. Доказів набуття відповідачем права на використання музичного твору «Bascet Case» у приміщенні ресторану «Стейкерс», наведено не було.

ФОП Сливна І.В. намагалася оскаржити рішення господарського суду Дніпропетровської області від 18.12.2018, проте суд апеляційної інстанції підтвердив правомірність рішення винесеного Господарським судом Дніпропетровської області.

Грошова компенсація за порушення майнових авторських прав у розмірі 223 380 гривень буде стягнута з ФОП Сливної І.В. найближчими днями.

Тексти рішень Центрального апеляційного господарського суду та господарського суду опубліковано у єдиному державному реєстрі судових рішень:
– reyestr.court.gov.ua/Review/81938961
– reyestr.court.gov.ua/Review/78952527.

Джерело: Протокол