Скільки YouTube видаляє в квартал відео за порушення контенту?

19 Грудня 2018

Поділитись

За період з липня по вересень YouTube видалив більше 58 млн відео і 224 млн коментарів. Про це йдеться в звіті відеохостингу за третій квартал 2018 року.

Влада і активісти в США, Європі та Азії посилюють тиск на YouTube, Facebook та інші соціальні медіа, вимагаючи, щоб вони швидко виявляли і видаляли протиправний контент. В цьому році YouTube почав щокварталу публікувати звіт, присвячений результатам роботи в цьому напрямку.

Так, в третьому кварталі YouTube видалив близько 1,67 млн ​​каналів і всі 50,2 млн відео, які були доступні на них. Ще 7,8 млн відео були заблоковані в індивідуальному порядку через порушення правил.

81% з цих 7,8 млн відео були виявлені за допомогою автоматичних інструментів, а 74,5% з тих, що були виявлені машинним шляхом, не отримали жодного перегляду.

Близько 80% каналів були видалені через завантаження спаму, 13% – матеріалів сексуального характеру, 4,5% – у зв’язку з проблемами дитячої безпеки.

За даними YouTube, щоквартально користувачі публікують мільярди коментарів. Скільки акаунтів завантажують відео, в компанії не уточнили, але відзначили, що на порушників доводиться лише невелика частка від їх числа.

Раніше в цьому році відеохостинг значно збільшив кількість модераторів на платформі (до більш ніж 10 000), щоб швидше обробляти повідомлення користувачів. Чи планується розширювати їх число в 2019 році, компанія не уточнила.