США знову звинуватили Huawei в крадіжці інтелектуальної власності.

17 Лютого 2020

Поділитись

Історія протистояння США і китайської компанії Huawei триває, і це ще далеко не кінець.

Міністерство торгівлі США в черговий раз продовжив тимчасову генеральну ліцензію на співпрацю з Huawei. Справа в тому, що термін попереднього дозволу закінчується 16 лютого.

Тільки цього разу ліцензію видали не на 90 днів, як раніше, а на 45.

«45-денний продовження необхідно для того, щоб дозволити існуючим телекомунікаційним провайдерам, особливо в сільських громадах США, продовжувати тимчасово і безпечно експлуатувати існуючі мережі, в той же час визначаючи альтернативи Huawei для майбутньої роботи», – йдеться в повідомленні відомства.

Схоже, тактй підвішений стан триватиме ще не один місяць.

У той же час прокуратура США пред’явила Huawei звинувачення в крадіжці комерційної таємниці і в допомозі Ірану, що знаходиться під санкціями.

В обвинувальному висновку йдеться: «Для того, щоб отримати доступ до комерційної таємниці, співробітники Huawei вдавалися до різних тактик – від отримання відомостей через завербованих наукових співробітників до фізичного доступу до розробок».

ФБР також заявило про докази ведення бізнесу з країнами, що знаходяться під санкціями США. У внутрішній листуванні Huawei приховувала їх за кодами: наприклад, код «А2» позначав Іран, а код «А4» – КНДР. Huawei працювала в цих країнах через підрозділ Skycom, при цьому співробітники Huawei заперечували зв’язок двох компаній.

Huawei вже відповіла на ці звинувачення, назвавши їх «політичним переслідуванням» і заявивши, що уряд США «використовує всю міць цілої нації, щоб переслідувати приватну компанію».

«У цих суперечках жоден суд не встановив, що компанія Huawei займалася крадіжкою інтелектуальної власності або зажадав, щоб Huawei відшкодувала збиток за порушення прав інтелектуальної власності інших осіб. Міністерство юстиції США знову розглядає раніше дозволені цивільні справи як кримінальні справи. Це виборче, політично мотивоване правозастосування, яке суперечить загальним судовим нормам. Це політичне переслідування, просте і зрозуміле ».