США звинувачує Huawei в крадіжці інтелектуальної власності

30 Січня 2019

Поділитись

У США пред’явили китайській компанії Huawei звинувачення в крадіжці інтелектуальної власності.

Виконуючий обов’язки генпрокурора США Метт Уїтакер пояснив, що два слідчих ради присяжних в Сіетлі і Нью-Йорку дійшли висновку, що китайська компанія вкрала інтелектуальну власність у компанії T-Mobile, а також порушувала приписи США, що стосуються санкцій проти Ірану.

Крім цього, США оголосили, що направили канадським властям запит про екстрадицію фіндиректора і дочки засновника Huawei Мен Ваньчжоу. МЗС Китаю закликав США відмовитися від переслідування Мен Ваньчжоу і від «очернения и нападок на конкретные китайские предприятия». У Huawei вважають, що висунуті раніше судовими властями США звинувачення на адресу компанії не мають під собою підстав.

«Huawei разочарована сегодняшним предъявлением обвинений против компании», – йдеться в заяві на сторінці Huawei в Twitter.

«Компания отрицает, что она или ее дочерняя структура или аффилированная организация совершили какие-либо из вменяемых им нарушений законодательства США, указанных в каждом из пунктов обвинения; и не осведомлена о каких-либо противоправных действиях Мэн Ванчьжоу, и верит, что американские суды в итоге придут к тем же выводам», – наголошується в заяві.

Ряд держав, зокрема США, Канада, Австралія, Великобританія і Японія, наклали значні обмеження на Huawei і ZTE (Норвегія, Польща і Німеччина також розглядають подібні кроки) через побоювання, що використання продукції компаній зробить їх мережі уразливими для проникнення і шпигунства ззовні.

Техніка Huawei нібито має «чорні двері», які дають китайським спецслужбам доступ до зашифрованих даних пристроїв, хоча Пекін це заперечує.

Джерело: Uamarket.info