Юрій Шатунов подав до суду на власника прав пісень Ласкового мая

6 Листопада 2019

Поділитись

Позов надійшов до суду 29 жовтня і до розгляду поки не прийнятий. У картці справи на даний час не прояснюється суть спору – ні предмет, ні підстави позовних вимог не вказані. Другим відповідачем є Руслан Філатов.

Розглядати позов буде суддя Ольга Козленкова, яка спеціалізується на спорах, пов’язаних з інтелектуальною власністю і захистом ділової репутації.

Як розповів представник Шатунова, предмет позову “в загальних рисах” стосується “інтелектуальної власності, майнових прав, в тому числі на фонограми, і неправомірних дій” Чесної музики “, які вона здійснює щодо об’єктів, які їй не належать”.
“Чесна музика” заявляє себе правовласником фонограм, при цьому не дуже зрозуміло, звідки такі права могли у неї взятися “, – сказав представник позивача. Конкретизувати позовні вимоги він відмовився.

Продюсер “Ласкового мая” Андрій Разін в серпні повідомив, що Шатунов прийняв рішення виключити зі свого репертуару пісні групи і виконувати на концертах тільки свої твори. За словами Разіна, представники правовласника ТОВ “Чесна музика” звернулися до Шатунову з проханням укласти договір на виконання пісень групи “Ласковый май”, на що співак заявив, що не планує більше співати ці пісні, так як він їх “вже переріс”.

Разін підкреслив, що хіти “Білі троянди”, “Сива ніч” та інші тепер можна буде почути на концертах тільки у виконанні продюсера в якості соліста групи. Разін також повідомив, що Шатунов через свого представника заборонив “Ласковому маю” виконувати пісні, які він написав спеціально для свого альбому і своїх концертів.

У свою чергу, представник співака Аркадій Кудряшов сказав тоді, що Разін сам заборонив Шатунову виконувати пісні “Ласкового мая” по “невідомих причин”.

“Ласковый май” – радянська і російська популярна музична група, була створена в 1986 році в Оренбурзькій школі-інтернаті №2 керівником музичного гуртка Сергієм Кузнєцовим за участю 13-річного учня школи Юрія Шатунова. Комерційний успіх прийшов до групи після того, як її помітив Андрій Разін, який працював адміністратором групи “Міраж”. “Ласковый май” з солістом Шатуновим в кінці 80-х років користувався великою популярністю.