Заборони на випуск препарату аналогічного «Корвалол» – немає. Питання в назві

22 Жовтня 2018

Поділитись

Фармацевтична компанія «Дарниця», яка намагається відсудити у ПАТ «Фармак» право на ексклюзивне використання назви «Корвалол», подавала на реєстрацію в якості інтелектуальної власності кілька схожих з оригіналом назв. Серед них «Корвадолум», «Корвалмін», «Корвіол» та інші. Про це стало відомо з реєстрів інтелектуальної власності.

Власне, «Фармак» вважає, що «Корвалол» – це не назва препарату, а бренд, а бренди в усьому світі захищаються законом.

Вибір компанії зупинився на найбільш схожій з назвою оригінального препарату – «Корвалол-Дарниця».

Нагадуємо, «Корвалол» винайшли ще в 1960 році в лабораторіях Київського хіміко-фармацевтичного заводу ім. М.В. Ломоносова. Його правонаступником є ​​компанія «Фармак». В Україні право використання назви «Корвалол» захищене з 1993 року. У ряді країн СНД випуск лікарського засобу закріплений за компанією «Фармак».

Компанія «Дарниця» почала судитися за назву «Корвалол» ще в 2004 році. У 2017 році обсяги роздрібних продажів «корвалолу» виробництва «Фармацевтична фірма«Дарниця» і ПАТ«Фармак» склали відповідно 43 і 44 млн гривень.

Відзначимо, що 9 жовтня Верховний Суд призупинив розгляд справи за касаційними скаргами компанії «Фармак» і Мінекономрозвитку на рішення Київського апеляційного господарського суду про скасування добре відомого знака «Корвалол Corvalolum» за позовом заводу «Дарниця». Терміни відновлення розгляду спору за право використовувати назву тепер залежать від Великої Палати Верховного Суду.

З нетерпінням чекаємо рішення суду.

Джерело: http://bit.ly/2JdKehm