Alibaba застосує блокчейн в обліку інтелектуальної власності

27 Травня 2019

Поділитись

Китайський гігант електронної комерції Alibaba застосує технологію блокчейн в системі обліку інтелектуальної власності глобальних підприємств і брендів.

За словами директора компанії із захисту інтелектуальної власності Алі Ксіжі (Ali Xizhi), Alibaba розробляє систему підтвердження прав на інтелектуальну власність за допомогою блокчейна.

Компанія планує повномасштабне впровадження технології у вересні, після чого в систему буде включений цифровий захист авторських прав, включаючи візуальний контент.

За задумом розробників, система дозволить на електронних депозитах міжнародних брендів безпосередньо зв’язуватися з інтернет-судами через засновану на блокчейні платформу захисту інтелектуальної власності (IPP), забезпечуючи основу для захисту судових прав. Інтернет-суди Китаю, які знаходяться в Ханчжоу, Пекіні та Гуанчжоу, використовують блокчейн і штучний інтелект для винесення рішень.

У березні Alibaba і розробник програмного забезпечення Aerospace Information уклали договір про співпрацю, в рамках якого будуть використовувати блокчейн, щоб ділитися досвідом і розробками в сфері хмарних обчислень, фінансів і оподаткування.