Apple несподівано зареєструвала торгову марку AirPower

12 Липня 2019

Поділитись

Проект бездротової зарядки AirPower був анонсований у вересні 2017 року. Представники компанії обіцяли, що продукт вийде в продаж у наступному році. Але через півтора року старанної роботи, корпорація була змушена відмовитися від своїх намірів. За словами віце-президента Apple по апаратному забезпеченню, зарядна станція не відповідала високим стандартам компанії, через що проект був остаточно згорнуто. Ця історія несподівано отримала продовження – вчора стало відомо, що Apple зареєструвала торгову марку AirPower. Що б це могло означати?

Нова інформація з’явилася на офіційному сайті Всесвітньої організації інтелектуальної власності. Компанія зареєструвала торговельний знак AirPower 30 червня 2019 року, через три місяці після того, як було оголошено про завершення розробки.

Цілком ймовірно, Apple зареєструвала торгову марку для того, щоб заборонити використовувати назву AirPower для інших компаній. Хоча і не виключено, що в доступному для огляду майбутньому Apple вирішиться перезавантажити проект бездротової робочої станції.

Сама по собі ідея AirPower здавалося абсолютно безпрограшної – зарядна станція, на якій можна заряджати відразу три пристрої – причому, в незалежності від місця розташування на платформі. Ніхто з конкурентів не пропонував чогось подібного.

Однак в ході внутрішнього тестування AirPower з’ясувалося, що таке зарядний пристрій абсолютно не підходить для повсякденного застосування – пристрій серйозно перегрівався, створювало перешкоди для інших пристроїв, а, отже, не було безпечним для використання. На жаль, впоратися з цими проблемами інженерам так і не вдалося.