Apple порушила три патенти Qualcomm

20 Березня 2019

Поділитись

Qualcomm, найбільший в світі постачальник мобільних чіпів, здобув юридичну перемогу над компанією Apple. Журі присяжних федерального суду в Сан-Дієго постановило, що Apple повинна виплатити Qualcomm близько $ 31 млн за порушення трьох її патентів.

Qualcomm в минулому році подала в суд на Apple, стверджуючи, що та порушила її патенти, що стосуються способу збільшення тривалості автономної роботи мобільних телефонів. Справа розглядалася вісім днів в суді присяжних, Qualcomm звернулася з проханням погасити їй заборгованість, що утворилася по неоплачених ліцензійним відрахувань з розрахунку $ 1,41 за кожен iPhone, випущений з порушенням патентів.

«Технології, винайдені Qualcomm і іншими, – це те, що дозволило Apple вийти на ринок і так швидко домогтися успіху, – вказав у своїй заяві головний юрисконсульт Qualcomm Дон Розенберг (Don Rosenberg). – Ми раді, що суди в усьому світі відкидають стратегію Apple, яка полягає у відмові від оплати за використання нашої інтелектуальної власності ».

Ця справа є лише частиною серії судових процесів по всьому світу між двома компаніями. Apple стверджує, що Qualcomm займається незаконною патентною практикою для захисту свого домінуючого положення на ринку чіпів, а Qualcomm звинувачує Apple у використанні її технології без виплати компенсації.

На сьогоднішній день Qualcomm домоглася судової заборони на продаж смартфонів iPhone в Німеччині та Китаї, хоча в Піднебесній заборона так і не вступила в силу, і Apple зробила кроки, які, на її думку, дозволять відновити продажі в Німеччині.