Facebook і Instagram подали в суд на чотири китайські компанії

6 Березня 2019

Поділитись

Керівництво соціальних мереж Facebook і Instagram подало позов до федерального суду США проти чотирьох компаній і трьох осіб, які базуються в Китаї.

Про це поінформували в прес-службі Facebook.

Позов був поданий за сприяння з продажу підроблених аккаунтів, “лайків” і передплатників. У прес-службі зазначають, що накрутки робилися як в Facebook, Instagram, так і серед інших постачальників онлайн-послуг (в тому числі Amazon, Apple, Google, LinkedIn і Twitter).

Facebook захищає свої права відповідно до законодавства США про інтелектуальну власність за незаконне використання товарних знаків і бренду. Подаючи позов, сподівається, що цей вид шахрайської діяльності не буде допущений і що буде захищати цілісність платформи.

У позові міститься прохання до суду заборонити особам і компаніям з КНР створювати і просувати підроблені акаунти, “лайки” і передплатників в Facebook і Instagram, а також використовувати фірмові доменні імена Facebook для управління веб-сайтами.

Імена осіб і назви компаній, проти яких подається позов, не вказані.

Сьогоднішній судовий процес – це ще один крок в наших постійних зусиллях по захисту користувачів Facebook і Instagram, – підкреслюється в повідомленні.

В лютому повідомлялося, що уряд США і компанія Facebook Inc. ведуть переговори про врегулювання штрафу в кілька мільярдів доларів через витік особистих даних користувачів соціальної мережі.