Кіберполіція буде боротися з порушеннями у сфері авторських прав

10 Квітня 2019

Поділитись

Кіберполіція почала операцію «Пірати» по всій країні. Вона триватиме до кінця місяця.

Основним завданням операції «Пірати» є посилення уваги до протидії злочинам, що вчиняються у сфері порушень авторських прав правовласників. Відзначається, що в 2019 році кіберполіції вже припинила діяльність 100 піратських онлайн кінотеатрів. Адміністратори цих ресурсів було викрито на території Львівської та Закарпатської областей, а також у місті Києві.

Захист інтелектуальної власності та протидія поширенню в мережі протиправного контенту є одним з ланок роботи підрозділу. Тому кіберполіції повинна націлити свої зусилля на захист прав правовласників. Також департамент має намір звертати увагу громадян на використання виключно легальних каналів отримання інформації та контенту.

Пірати не зацікавлені в наданні громадянам безкоштовного доступу до перегляду відео контенту. Основною їх метою є отримання грошей за розміщення рекламних оголошень на піратських ресурсах. І такий заробіток може стартувати від $ 500 в місяць з одного сайту. При цьому немає гарантії того, що цей ресурс не несе в собі шкідливого програмного забезпечення.

Для ефективної протидії піратству в Україні Національна поліція налагоджує державно-приватне партнерство. Так, на сьогоднішній день вже підписано низку меморандумів про співпрацю з лідерами медіа-індустрії та громадськістю: «Старлайт Медіа», «Медіа Групою Україна», «Телерадіокомпанія« Студія 1 + 1 »,« Discovery Networks », Асоціацією музичної індустрії України та« української антипіратської асоціацією », яка представляє в Україні інтереси найбільших світових медіа-корпорацій.

Кіберполіції закликає правовласників звертатися до підрозділу з повідомленнями про порушення їхніх авторських прав. Для цього фізичні особи та представники юридичних осіб можуть використовувати форму зворотного зв’язку на сайті кіберполіції.