Компанія ДТЕК подала в суд на Blackberry з приводу використання бренду D.TEK

25 Лютого 2019

Поділитись

ДТЕК судиться з відомим виробником смартфонів, канадською Blackberry Ltd, з приводу використання ними бренду D.TEK в Україні. Про це стало відомо з недавнього рішення суду з цього приводу.

ДТЕК подала заяву про це до Господарського суду Чернігівської області 1 лютого цього року. Співвідповідачем виступає ФОП Олександр Антоненко.

Компанія вимагає від Blackberry припинити порушувати їх права на ТМ D.TEK «шляхом припинення її використання всіма доступними способами» – експорт, імпорт, зберігання, реклама, продаж.

Від фізособи потрібно не просто припинити використовувати ТМ, а вилучити з обороту і знищити весь товар цієї марки, який у нього в наявності (мобільні телефони, чохли, аксесуари).

Свої вимоги позивач базує на тому, що Blackberry порушує його права, оскільки в назвах смартфонів BlackBerry DTEK50 і BlackBerry DTEK60 використовується знак для товарів і послуг, схожий з DTEK настільки, що їх можна сплутати.

У Blackberry немає в Україні зареєстрованого свідоцтва на такий бренд. Однак компанія зареєструвала ТМ відповідно до міжнародної класифікації брендів. Правда, ДТЕК зареєструвала цю ж ТМ на три роки раніше (в іншому класі товарів).

 

Джерело: Аin.ua