Китай повідомив про значне зниження обсягів експорту в США

13 Грудня 2019

Поділитись

У листопаді показники експорту Китаю в США знизилися на 12,5 відсотка, загального обсягу двосторонньої торгівлі – на 15,2 відсотка.

На тлі торгової війни Пекіна і Вашингтона різко впали обсяги китайського експорту в Сполучені Штати. За підсумками листопада даний показник знизився на 12,5 відсотка в порівнянні з тим же місяцем 2018 року, повідомило в неділю, 8 грудня, Головне митне управління в Пекіні.

При цьому показник імпорту товарів з США до Китаю знизився на 23,3 відсотка. Загальний обсяг двосторонньої торгівлі зменшився на 15,2 відсотка, вказується далі.

Сукупний показник китайського експорту знижується четвертий місяць поспіль. У листопаді він впав на 1,1 відсотка, повідомило митне управління КНР. Показник імпорту в тому ж місяці вперше за останні сім місяців злегка виріс – на 0,3 відсотка.

Торговий конфлікт США і Китаю

Торговельну суперечку між США і Китаєм, який, за даними МВФ, робить негативний вплив на глобальне зростання економіки, триває з 2018 року. Два держави, що володіють найбільшими економіками в світі, неодноразово накладали один на одного штрафні мита на десятки мільярдів доларів. Президент США Дональд Трамп звинувачує Китай в порушенні правил чесної конкуренції, від чого, на його думку, зазнають збитків американські підприємства, а також в крадіжці інтелектуальної власності.

Тим часом в торговому конфлікті Китаю та США намітилися ознаки компромісу, який передбачає взаємну відмову від підвищених торгових мит. На початку листопада сторони досягли домовленості про поетапне скорочення торгових обмежень в рівних пропорціях. При цьому конкретні тимчасові рамки для реалізації цих заходів не називалися.