Мінфін розробляє митний реєстр об’єктів права інтелектуальної власності

13 Січня 2020

Поділитись

Міністерство фінансів розробляє новий митний реєстр об’єктів прав інтелектуальної власності. Про це повідомляє прес-центр Мінфіну.

23 грудня в Міністерстві фінансів відбулася друга робоча зустріч з представниками бізнес-середовища та експертами в сфері захисту прав інтелектуальної власності.

На зустрічі обговорювалися питання порядку застосування заходів щодо сприяння захисту прав інтелектуальної власності, виявлення та ідентифікації товарів, підозрюваних в порушенні прав інтелектуальної власності, а також застосування процедури знищення невеликих партій товарів у поштових та експрес-відправленнях.

Крім того, обговорювалося алгоритм дій посадових осіб митних органів при застосуванні заходів щодо захисту прав інтелектуальної власності, взаємодія з правовласниками, декларантами, впровадження стандартизованих форм повідомлень.

За результатами зустрічі, її учасники нададуть пропозиції до проектів підзаконних нормативно-правових актів, які на даний момент розробляються Мінфіном за підтримки Офісу реформ і Митною службою, необхідних для реалізації закону “Про внесення змін до Митного кодексу України щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України “.