Міністерство юстиції США звинуватило Huawei у крадіжці комерційної таємниц

6 Березня 2020

Поділитись

Міністерство юстиції США звинуватило Huawei і дві американські дочірні компанії в змові з метою вимагання і крадіжки комерційної таємниці.

Про це повідомляє Engadget.

Обвинувальний акт з 16 пунктів доповнює попередні звинувачення США проти Huawei. У документі згадуються кілька обвинувачених, у тому числі фінансовий директор Huawei Ваньчжоу Мен, якій вже пред’явлені звинувачення в шахрайстві.

Згідно зі звинуваченнями, Huawei протягом десятиліть робила спроби крадіжки інтелектуальної власності у шести конкретних, але неназваних американських компаній. Стверджується, що китайська компанія заволоділа комерційними секретами і авторськими правами, уклавши і потім порушивши угоди про конфіденційність, найнявши співробітників з конкуруючих компаній.

У документах також сказано, що спроби китайської компанії увінчалися успіхом. Згідно з обвинувальним актом, Huawei успішно отримала конфіденційну інформацію про вихідний код інтернет-маршрутизатора, технології стільникової антени і робототехніку. Це дозволило компанії скоротити власні витрати на дослідження і розробки і домогтися конкурентної переваги.

Довідка: