Патент на “Smart взуття” від компанії LG

28 Грудня 2018

Поділитись

Документація, оприлюднена Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (World Intellectual Property Organization, WIPO), говорить про те, що компанія LG вивчає можливість випуску «розумного» взуття.

Мова йде про створення черевик або кросівок з інтегрованими сенсорами для збору інформації про активність користувача. У набір таких датчиків увійдуть, зокрема, акселерометр і гіроскоп.

Передбачається, що «розумне» взуття забезпечить більш високу точність підрахунку кількості кроків в порівнянні зі смарт-годиниками і фітнес-браслетами. Справа в тому, що звичайні датчики LG пропонує доповнити сенсором тиску, який буде спрацьовувати при кожному зіткненні ноги з поверхнею.

Смарт-черевики зможуть збирати детальну інформацію про особливості ходи власника. Аналіз цих даних дозволить видавати рекомендації щодо поліпшення техніки ходьби.

Крім того, «розумне» взуття зможе отримувати повідомлення про те, що неправильне положення ступень при ходьбі в подальшому може обернутися проблемами.

Втім, поки LG лише патентує нову розробку – про можливі терміни її виведення на комерційний ринок нічого не повідомляється.

 

Джерело : https://portaltele.com.ua