Samsung запатентував телевізор без кабелів

8 Березня 2019

Поділитись

Samsung розробляє телевізори протягом багатьох років. На початку цього року в серію була додана новинка 8K. Корейський виробник зазвичай приділяє велику увагу естетичному дизайну і намагається помістити телевізор в навколишнє середовище. Таким чином, ви можете перетворити телевізори Samsung Frame в справжній витвір мистецтва, навіть коли пристрій вимкнений.

Компанія також випустила «один невидимий кабель», через прозорий кабель регулюється джерело живлення, і ви можете підключити всі периферійні пристрої. Для цього вам потрібен тільки «один з’єднувальний блок», окремий блок, який ви кладете за телевізором.

Хоча це, звичайно, чудова інноваційна система, де Samsung є єдиною на сьогоднішній день, було б, звичайно, ще краще, якщо більше не бачите і / або не потребуєте в кабелі. Нарешті, телевізори все більше і більше висять на стіні, де часто видніється довгий провід, що йде вниз. Телевізор без кабелів або бездротової телевізор, буде кращим рішенням. Samsung працює над вирішенням у фоновому режимі, у вигляді бездротового трансивера.

Телевізор Samsung має бездротової приймач

У березні минулого року Samsung Electronics подала патент в ВОІВ (Всесвітня відомство інтелектуальної власності) на бездротову приймач і пристрій. Патент був опублікований 28 лютого 2019 року і описує спосіб живлення бездротового телевізора Samsung.

Зазвичай це можна зробити за допомогою широкої котушки. Однак в останні роки телевізори стали тоншими, тому в тонкому корпусі просто немає місця для реалізації такої широкої котушки.

Ось чому запатентований телевізор Samsung оснащений бездротовим приймачем в вигляді планки, яка встановлена ​​горизонтально позаду телевізора. Бездротовий приймач є магнітним і має паз в середині для електромагнітної котушки. Крім того, силовий приймач забезпечений подвійною котушкою, яка намотана в протилежних напрямках.

Приймач енергії може функціонувати в якості бездротового приймача енергії, щоб генерувати енергію за допомогою магнітних сил, що випромінюються окремими бездротовим передавачем енергії. Динаміки також розміщені на обох сторонах трансивера.

Бездротовий приймач енергії підключений до окремої коробки, в яку вбудований бездротовий передавач енергії. Він налаштований так, що може генерувати магнітне поле на приймачі енергії. Коробка має форму звукової панелі і повинна розташовуватися на певній відстані від телевізора.

Телебачення без кабелю живлення – це майбутнє

Бездротова потужність не нова. Деякий час можна було відправляти електрику по бездротовій мережі, але відстань все ще обмежена. За словами вчених, вам не потрібно боятися ударів при бездротовому живлені, це буде абсолютно безпечно.

Поки складно передбачити, коли перший телевізор Samsung буде представлений без кабелів. У минулому році вийшла нова версія One Invisible Cable.

Запатентована технологія здається логічним наступним кроком, проте, може пройти кілька місяців, перш ніж ця технологія буде досить розвинена для використання в кінцевих продуктах. Можливо, що ці нові телевізійні екрани будуть представлені на IFA 2019 або CES 2020.

Очікується також більше новинок Samsung TV, тому у компанії також є  телевізор який згортається, також є ознаки того, що корейський виробник працює над розумним дзеркальним телевізором і, можливо, навіть прозорим.

Джерело: https://nl.letsgodigital.org/televisies-tvs/samsung-tv-zonder-kabels/