Штат Огайо подав позов проти штату Оклахоми за використання літери «O»

9 Листопада 2018

Поділитись

Державний університет штату Огайо подав позов до Суду у справах про торгові марки проти Університету штату Оклахома. Про це йдеться на веб-сайті  Київської міської асоціації патентних повірених України.

Суперечка стосується використання літери «О». Огайо стверджує, що мають всі права на використання літери «О» з 1898 року і дуже переживають, що подібний стиль написання Оклахоми може викликати плутанину між ними.

Варто зауважити, що шрифт і стиль написання дійсно дуже схожі. Але в цілому споживачі змогли б сплутати ці два позначення. Адже не дивлячись на те, що буква «О» дійсно займає візуально домінуючу частину, все ж решта словесна і фонетична частина абсолютно різні.

Університет штату Оклахома повинен надати всі документи, що підтверджують їх правоту, до 8 жовтня. Позов був поданий на підставі того, що в Патентне Відомство США в грудні 2017 року було подано заявку від Університету штату Оклахома на реєстрацію торгової марки у вигляді літери «О».

Університет штату Оклахома і штат Огайо раніше вже зустрічалися в суді з питань схожості їх знаків. Наприклад, у вересні 2017 роки для вирішення питання про спільне паралельному використанням абревіатури «OСУ».

Джерело: http://bit.ly/2qBFl9b