Швейцарія названа найбільш інноваційною країною світу

29 Липня 2019

Поділитись

Слідом за Швейцарією в глобальному рейтингу йдуть Швеція, США, Нідерланди та Великобританія.
Всесвітня організація інтелектуальної власності, WIPO, назвала Швейцарію найбільш інноваційною країною в Європі і світі. В інших регіонах лідируючими державами стали Ізраїль, Сінгапур, Індія, Південна Африка і Чилі. Причому Індія з 2018 року піднялася в списку, стрибнувши на п’ять місць вгору, до 52 позиції в загальному рейтингу, повідомляє UN News.

Щорічне дослідження, опубліковане WIPO, протягом останніх 12 років, покликане допомогти директивним органам краще зрозуміти інноваційну діяльність в різних країнах світу. На думку організації, це – головний фактор економічного і соціального розвитку.

Індекс 2019 року показує, що, незважаючи на глобальний економічний спад, інновації розквітають, особливо в Азії. За словами генерального директора WIPO Френсіса Гаррі, дослідження демонструє, що країни, які віддають пріоритет інновацій в своїй політиці, значно підвищили свої показники за останній рік. Але, одночасно, державні витрати на дослідження і розробки зменшуються, особливо в країнах з високим рівнем доходу.

У 2019 автори доповіді зосередилися на майбутньому медичних інновацій, виділивши розділ під методи поліпшення сфери охорони здоров’я за допомогою штучного інтелекту, геноміки та мобільних додатків. В цілому ж, інноваційна діяльність оцінюється в звіті по 80 показникам.