Sony викупила власника авторських прав пісень Queen

19 Листопада 2018

Поділитись

Поки Богемна рапсодія (англ. Bohemian Rhapsody) — американобританський біографічний фільм 2018 року про гурт «Квін», що розповідає про співака Фреді Мерк’юрі, наберає популярності на переглядах в кінотеатрах, хочемо розповісти Вам як Sony викупила володільця авторських прав пісень Queen за $ 2,3 млрд.

Японська Sony домовилася з інвестиційною компанією Mubadala з Об’єднаних Арабських Еміратів про викуп близько 60% акцій в британському музичному видавництві EMI Music Publishing. Після цього частка Sony збільшиться до 90%. Сума операції оцінюється в $ 2,3 млрд.

Британська компанія є власником авторських прав більш ніж 2 млн пісень, серед яких все надбання рок-групи Queen, американських виконавців Carole King, Kanye West, Pink, Alicia Keys, Beyonce, британця Sam Smith та інших. Про угоді йдеться в прес-релізі, опублікованому на офіційному сайті Sony.

Акції EMI Music Publishing переходять у власність американської “дочки” Sony – Sony Corporation of America. Вартість угоди становить приблизно $ 2,3 млрд (остаточна сума ще підлягає коригуванню). До цього японська корпорація володіла 40% цінних паперів EMI. Таким чином, Sony доводить свій пакет акцій в британській компанії до 90%. Решта 10% належать фонду спадкоємців Майкла Джексона – Michael Jackson Estate.

Разом з придбанням контрольного пакету в EMI Sony бере на себе боргове заборгованість британської компанії, яка за станом на 31 березня 2018 року становить близько $ 1,36 млрд. Після закриття угоди Sony сподівається збільшити свої доходи від активу.