Спір за торгову марку Xiaomi в Україні дійшов до Верховного Cуду

29 Жовтня 2018

Поділитись

Спір про право розпоряджатися торговими марками Хіaomi, Мі і RedMi на території України дійшов до Верховного Cуду.

Про це йдеться в ухвалі суду від 16 жовтня.

В кінці 2017 року якась компанія Dunamis International Co. звернулася до Окружного адмінсуду столиці з позовом до департаменту митного контролю УКРІНФОРМ, щоб зобов’язати його внести зміни до митного реєстру інтелектуальної власності. Dunamis захотіла додати в нього торгові марки відомого китайського виробника смартфонів – Хіaomi, Мі і RedMi. Це дозволило б компанії офіційно ввозити в Україну відповідну продукцію і перешкоджати її ввезення іншими постачальниками. 20 лютого суд першої інстанції підтримав вимоги позивача. Але в серпні 2018 року УКРІНФОРМ відігралася в апеляції.

Вищезазначені ТМ вже є в митному реєстрі.

Про Dunamis в відкритих джерелах відомо небагато. Є сайт-візитка однойменної гонконгської компанії, на якому повідомляється, що це дистриб’ютор з двадцятирічним досвідом роботи, який обслуговує такі бренди, як Apple, Samsung, Asus, Meizu, Hauwei, Xiaomi та інші.

Найцікавіший момент, який випливає з матеріалів справи, – кому Dumanis передала свої повноваження щодо розпорядження правами на ТМ Xiaomi в Україні. Ця шотландська компанія Springsun Finance LP.

У рішенні суду зазначено, що засновниками Springsun Finance LP є Viala Trade Limited і Gateno Ventures Inc. .

Джерело: tech.liga.net