Україна демонструє недостатній прогрес у виконанні Угоди про асоціацію з ЄС

20 Лютого 2019

Поділитись

У певних сферах Україна проявляє недостатній прогрес в реалізації норм Угоди про асоціацію з ЄС. Про це заявив глава представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі. Він зазначив, що найменший прогрес був досягнутий в наступних сферах: освіта (13%), транспорт, транспортна інфраструктура, поштові та кур’єрські послуги (15%), державні закупівлі (16%), охорона навколишнього природного середовища та цивільний захист (22%) .

У той же час, по ряду таких напрямків як інтелектуальна власність, обкладання податками, управління державними фінансами, гуманітарна політика, захист прав споживачів, громадянське здоров’я, фінансове співробітництво і боротьба з шахрайством немає зафіксованих на 2018 рік зобов’язань.

Таким чином, стверджує Мінгареллі, показник прогресу виконання Угоди про асоціацію з ЄС склав 52%.

Додатково повідомляємо, що оціночна місія Європейської комісії прибуде в Україну навесні для оцінки українського законодавства в сфері цифрових і телекомунікаційних послуг на предмет того, як працюють наші оператори мобільного зв’язку, інтернет-провайдери. Це стосується і тарифів зв’язку, це стосується і телекомунікаційних послуг, цифрових підписів, міжнародної сертифікації.

За результатами візиту місія дасть оцінку роботі українських операторів мобільного зв’язку та інтернет-провайдерів, це стосується, насамперед, захисту прав інтелектуальної власності, персональних даних споживачів мережі інтернет, це стосується роумінгу та інших тарифів на зв’язок.