Авторське право на дизайн

20 Лютого 2024
Авторське право на дизайн

Поділитись

Авторське право на дизайн: що слід знати авторам

Авторські напрацювання в сфері дизайну охороняються законодавством. Тому дизайнери та ілюстратори мають можливість захистити свої творчі продукти авторським правом на дизайн.

Які немайнові права належать авторам?

Які майнові права належать авторам (або власникам авторських прав)?

Слід зазначити, що офіційна реєстрація авторських прав на дизайн дозволить їх власнику вигідно комерціалізувати свій продукт, допоможе ефективно відстоювати права у суді у випадку виникнення спорів, допоможе у просуванні своєї творчості за кордоном та у разі потреби сприятиме спрощеній процедурі передачі авторських прав на дизайн у спадок.

Чому важливо захищати авторські права? Власник об’єктів інтелектуальної власності має можливість отримувати прибуток, реалізовувати свій творчий потенціал в повному обсязі та впливати на інтенсивність конкуренції на ринку.

Хто може зареєструвати авторське право на дизайн?

Більше про те, чому потрібно реєструвати об’єкти авторського права та яка вигода для автора – читайте ТУТ.

Плануєте зареєструвати авторські права та не знаєте як? Фахівці GlobalExpert.UA на договірних умовах надають консультаційні послуги з питань набуття прав на об’єкти інтелектуальної власності. Допоможуть вам підготувати всі необхідні документи для подання заявки на реєстрацію або договори про передачу прав. Також проведуть супроводження документів при розгляді Відомством матеріалів. Крім того, наші експерти допоможуть у разі необхідності проведення судової експертизи.

Звертайтеся: +38 (073) 853 26 13; info@globalexpert.ua

Залишайте заявку на консультацію прямо зараз: https://tm.ipexpert.org.ua/golovna/