ТОП-7️ порад для створення вдалої ТМ для бізнесу

12 Лютого 2024
ТОП-7️ порад для створення вдалої ТМ для бізнесу

Поділитись

ТОП-7️ порад для створення вдалої ТМ

Створення вдалої торговельної марки запорука успіху вашого бізнесу.  Керівник практики інтелектуальної власності GlobalExpertUA, атестований судовий експерт  Наталія БЕГУШ поділилася найголовнішими ТОП-7 порад та секретами для власників бізнесу.

  1. Назва має бути легкою для вимови та запам’ятовування. Складні довгі назви, незрозумілі слова сприймаються важко. Перевірте чи немає негативного перекладу, якщо ТМ є іноземним словом.
  2. Назва передає цінність та характер бренду і вона має бути така, як ви бажаєте, щоб клієнти сприймали ваш бізнес. ТМ – це перше з чим знайомиться клієнт. Вона немає описувати товар/послугу чи бути суперзагальним відомим словом = такі ТМ не реєструються. Створюйте таку цінність, за якою клієнти повертатимуться до вас.

Бренди, що влучно відображають свою цінність:

  1. Поміркуйте над розширенням бізнесу в майбутньому.

ТМ реєструється для товарів/послуг (це як КВЕДИ, тільки для ТМ). Вона не повинна обмежувати вас у розширенні асортименту чи географічному покритті.

  1. Здійсніть перевірку в спеціальних базах торгових марок та ОБОВʼЯЗКОВО проаналізуйте наявність, обраної назви, в Інтернеті та соцмережах. Створюйте ТМ, яка є відмінною від вже існуючих.

Схожі назви можуть бути присутні на ринку, АЛЕ коли вони працюють в різних сферах діяльності, наприклад:

  1. Перевірте можливість реєстрації домену з такою назвою. Більше про домен ЧИТАЙТЕ ТУТ
  2. Подавайте на реєстрацію вашу словесну торгову марку, щоб зафіксувати її за собою якнайшвидше.
  3. Розробіть фірмовий стиль та логотип.

Які емоції відображає ваш лого? Застосовуйте палітру кольорів  чи певну графіку, що взаємодіє між собою та привертає увагу (червоний колір викликає енергію, зелений – спокій та релакс. Лінії, текстури, іконки, символи, певні форми, різна графіка – це елементи, що теж несуть вираження бренду для клієнта). Тож, поміркуйте, з чим Ви хочете, щоб  асоціювали ваш бренд.

Якщо для вас логотип чи елементи фірмового стилю є такими ж цінними як назва, теж обов’язково їх реєструйте!

Якщо виникли питання або труднощі в створенні вдалої ТМ для бізнесу, звертайтеся!

Наші контакти: 

+38 (073) 853 26 13, info@globalexpert.ua

Залишайте заявку на консультацію прямо зараз: https://tm.ipexpert.org.ua/golovna/