Мексиканець подав до суду проти Coca-Cola на 345 млн доларів

25 Січня 2019

Поділитись

Бізнесмен з Мексики Хосе Антоніо дель Валле стверджує, що міжнародний гігант Coca-Cola вкрав його ідею енергетичного напою і тепер вимагає чималу компенсацію за матеріальну шкоду – 345 млн доларів.

В 2012 році дель Валле у себе на батьківщині і в Нідерландах зайнявся випуском напоїв Go Gaba з гамма-аміномасляної кислоти (gaba) – одним з основних медіаторів головного мозку.
Втім, через 4 роки він провів ребрендинг і змінив формулу свого продукту, а в 2017 року підписав з Coca-Cola Mexico контракт про співпрацю. Відповідно до одного з умов договору Coca-Cola і її дочірні компанії не менше 30 місяців після закінчення терміну дії угоди не повинні були брати участь в проектах, пов’язаному з виробництвом, розповсюдженням або продажем будь-якого напою, подібного Go Gaba.

Але не минуло й півроку, як мексиканець дізнався, що на прилавки в Японії надійшов напій Fanta Gaba. Після його звернення, компанія прибрала цей продукт з прилавків, але дель Валле цього мало і тепер він звернувся в прокуратуру Мексики та вимагає відшкодувати йому збитки.

Втім, у Coca-Cola – своя версія події, згідно з якою позивач в односторонньому порядку розірвав угоду, а Coca-Cola почала розробку напою  gaba в Японії ще в 2006 році.

Нагадаємо, в травні Coca-Cola запустила торгівлю першим в історії компанії алкогольним напоєм – коктейль під назвою Lemon-Do надійшов у продаж в Японії.

Партія ліберальних демократів з британського Ліверпуля збирається заборонити різдвяну вантажівку Coca-Cola, побоюючись що така реклама нездорового харчування може привести до “епідемії ожиріння”.

Також повідомлялося, що Coca-Cola має намір підвищити вартість своїх напоїв через введені президентом США Дональдом Трампом ввізних мит на алюміній.

Джерело: Financial Times